Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai este obținut prin distilarea cu apă a frunzelor și ramurilor arborelui de ceai. Deoarece apa și uleiul de arbore de ceai sunt greu miscibile, cele două produse pot fi ușor separate. Randamentul acestei metode de extracție este de aproximativ 6%. Arborele de ceai provine din Australia și este un copac veșnic verde, cu o înălțime de până la 10 metri. Are o scoarță albă, asemănătoare hârtiei, și înflorește primăvara. Ulterior, dezvoltă fructe mici, cilindrice, în formă de capsule. Aborigenii folosesc uleiul de arbore de ceai ca remediu terapeutic. Acesta conține aproximativ 100 de substanțe și compuși diferiți, până la 40% terpinen-4-ol și până la 20% terpinen. Numele provine probabil de la căpitanul James Cook, care a observat aborigenii cum preparau ceai din frunzele arborelui de ceai.
Utilizare:
Farmaceutic:
* Aromaterapie
* Combaterea infecțiilor
Cosmetic:
* Baie de masaj
* Parfum
* Component al produselor de îngrijire
Alimente:
* Prepararea mâncărurilor și băuturilor
CAS:85085-48-9; 8022-72-8; 68647-73-4
EINECS:285-377-1
Culoare:incolor până la galben deschis
Miros:asemănător eucaliptului, proaspăt și erbaceu
INCI:Ulei de frunze Melaleuca Alternifolia
Depozitare:într-un loc răcoros, uscat, ferit de lumină, în recipiente închise.